Az év: 1991 – 13.rész

MADISON AVENUE BARBIE- FAO SCHWARZ

A FAO Schwarz játékáruházról már korábban beszéltem. A Madison Avenue Manhattan-ben, New York egyik igen ismert kerületében található meg. Neve összeforrt a amerikai reklámiparral.

Ez a baba az elegáns, tehetős nőt testesíti meg, aki Manhattanben shoppingolgat.

Bár nem látszik rendesen, de legalul egy zöld szatén felsőjű ruhát visel, melynek a szoknya része pink színű. Erre vett föl egy pink blézert és mindezekre rá egy zöld szaténkabátot. Valamint pink harisnyát húzott. Nyakában fehér gyöngysor, fülében ahhoz illő csepp alakú gyöngyfülbevaló. Jópár kiegészítő jár hozzá: babaállvány (mert ez inkább gyűjtői baba), kistáska, pink magassarkú, szexi pink csipke body (ez is még eggyel több ok arra, hogy gyűjtői baba legyen haha :D), fekete napszemüveg és egy FAO Schwarz-os papírtáska.

NIGHT SENSATION BARBIE- FAO SCHWARZ

Még egy baba kijött a FAO Schwarz gondozásában ebben az évben. Szintén gyűjtői példány. Barbie hatalmas szatén estéli ruhát visel, melynek a felső része fodrokkal gazdagon díszített, mell résznél pedig egy gyöngy van rávarrva. És bár a szoknya jó takarja, de alatta fekete nadrágot visel fekete magassarkúval. Ékszerei (füli és gyűrű) ezüstösek. Jött hozzá is egy babaállvány, hajkefe és egy csukóra rögzített FAO Schwarz címke.

BARBIE & FRIENDS – TOYS R US

Úgy tűnik, hogy Barbie, Ken és Skipper Disneylandben járt, mert mindannyian Disney-karakter pólóban vannak: Barbie pólóján Minnie egér pózol, Ken-én Mickey, Skipperén pedig Donald kacsa.

Barbie kétrétegű szoknyát kapott, piros ékszereket (füli és gyűrű) és lila magassarkút; Ken mintás hosszúnacit és fehér sportcipőt; Skipper pedig piros rövidnacit és balerina cipőt.

Nagyon érdekes, hogy egyes babáknál felhasznált anyagok újra és újra feltűnnek más babákon később. Ha jobban megnézitek a képeket, akkor feltűnhet, hogy a Barbie szoknyáján és a Ken és Skipper nadrágján felhasznált mintás anyag már korábban feltűnt Cool Tops Courtney szoknyáján is.

Mindhármójukhoz járt egy fekete Mickey Mouse fül + Skipper kapott egy extra piros Mickey Mouse lufit is. Ezen kívül a lányok kaptak egy sárga fésűt is.

BARBIE FOR PRESIDENT (BARBIE ÉS BARBIE BLACK) – TOYS R US

Imádom ezt a két babát, gyönyörűségesek!

Ebben az időben rengeteget használta a Mattel a lamé anyagot, főleg ezüst színben. Ennek a két lánynak is ebből az anyagból készült a ruhája felső része, melyet piros szatén anyaggal szegtek körbe. A szoknya rész két színű és többrétegű, a felső réteg sokkal rövidebb, mint az alsó és ezüst csillagok díszítik.

És akkor jöjjenek a kiegészítők (abból van bőven):  gyöngy fülbevaló és gyűrű, piros magassarkú, piros hajkefe, fehér aktatáska, piros bolderó és szoknya, fehér blúz, karton motyók és “Barbie for President” kitűző gyerekeknek.

BEAUTY PAGEANT SKIPPER – TOYS R US

Skipper a kedvencem Barbie tesói közül (és főleg ez a 90-es évekbeli verzió), nincs mese.

Skipper mint szépségkirálynő-jelölt. Ruhája minden versenyszámhoz alakítható – estélyi ruhából – a szoknyát levéve – fürdőruhás számban, és tehetség számban is be tud mutatkozni, mint kabarétáncos.  Kapott rózsaszín kalapot, sétapálcát, balerinacipőt, hajkefét, karton holmikat és természetesen egy szalagot is, hisz ő nyerte meg a versenyt. 🙂

 

SCHOOL FUN BARBIE ÉS BARBIE BLACK  – TOYS R US

Sosem ártott kis motivációt adni a kisdiákoknak, hogy az iskola szórakoztató is tud lenni. Ez a két baba az “élő” példa erre. 🙂

Legszembetűnőbb ruhadarabjuk a pink dzsekijük elejükön egy nagy B betűvel. Ez egy tipikus amerikai iskolai dzseki barbisítva. 🙂 Alatta egy mintás topot viselnek és egy ugyanolyan mintás rövidszoknyát, melynek az anyagával már több korábbi babánál találkoztunk. Rózsaszín teniszcipőt viselnek, nagy karika fülbevalót és púderrózsaszín gyűrűt. Iskolai hátizsákjuk ugyanabból az anyagból van, mint a ruhájuk. Hajkefét ők is kaptak, valamint 2db igazi ceruzát.

SPRING PARADE BARBIE ÉS BARBIE BLACK – TOYS R US

Imádom, hogy szinte az összes Toys R Us-os Barbie átalakítható ruhákat kapott – levendula színű ruhájuk hordható ujjas és ujjatlan miniruhaként, valamint estélyiként is. Alapvetően Tavaszi Parádéra készültek, innen a színvilág és a kiegészítőként kapott virágokkal teli fehér kosárka. Ruhájukhoz kiválóan illik a levendulaszínű magassarkú, valamint a nyakunkban lévő gyöngysor és a hozzá illő fülbevaló és gyűrű.

SWEET ROMANCE BARBIE – TOYS R US

Sweet Romance Barbie nagyon kedveli a ezüstös kék színt, hiszen minden ruhája és kiegészítője ebben a színben pompázik. Szerintem ez a ruha inkább vagány és szexi esélyi, mintsem romantikus, de ez csak az én véleményem. Imádom, hogy a ruha felső része ujjatlan és nyakban megköthető és hogy a kesztyűje majdnem a válláig felér.

Kiegészítője olyan, mint egy elegáns estélyi táska, de valójában egy kislányoknak készült nyakék, mely egy krémparfümöt rejt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s