Az év: 1989 – 8. rész

Ahogy említettem az előző posztban, folytatom az egyes áruházak által kiadott babák bemutatását.

TOYS R US – COOL CITY BLUES BOX (BARBIE, KEN ÉS SKIPPER)

 A Toys R Us-ról már korábban írtam, ők Amerika legnagyobb játék áruházlánca. Ebben a szettben 3 baba van: Barbie, Ken és Skipper. Mindenki farmer (vagy legalább is farmer hatású) cuccokat visel.

Barbie halvány rózsaszín csíkos blúzban van, melynek a nyakrészén farmerszerű rávarrás van, hozzá hosszú A-vonalú szoknyát visel derék részen övvel. Lábán halvány rózsaszín anyagból készült csizma van. Fülbevalója ezüst színű.

Ken ugyanolyan pólót és dzsekit visel, mint az 1987-es Feeling Fun Barbie (imádom ezt az anyagot!). Hosszú farmernacija van hozzá szintén puha anyagból készült barna csizmával.

Skipper egy hipercuki cicás felsőt visel rövid farmerszoknyával és rózsaszín övvel. Ő “rendes” műanyag balerina cipőt kapott szép pink színben. 1db hajkefe jár extraként hozzájuk.

TOYS R US – PARTY TREATS BARBIE

Ez a Barbie is Toys R Us-os. Pink body-ja van lufimintával az elején, rajta egy tüllös-rózsaszín szoknyával, levehető tüll puffos ujjakkal és pink magassarkúval. Egy hajkefe jár hozzá.

TOYS R US – PEPSI SPIRIT BARBIE ÉS SKIPPER

A Pepsi hatalmas népszerűségnek örvendett Amerikában a 80-as és 90-es években, ahogy Barbie is, ketten együtt pedig szuper csapatot alkottak. A Pepsi azzal, hogy Barbie-t és Skipper-t is Pepsi logóval ellátott ruhákba öltöztette, rögtön két korcsoportot célzott meg: Barbie mint sikeres felnőtt modell irigylésre méltóan viselte ezeket a ruhákat és tette a márkát még vonzóbbá, Skipper pedig igazi tinédzserként menővé tette a a Pepsi-t a tinik körében.

Mindkettejükhöz járt egy halom kiegészítő.

Barbie a Pepsi színeinek (piros, fehér, kék)megfelelő hosszú ujjú felsőt visel farmer miniszoknyával és fehér övvel. Lábán fehér zokni és piros teniszcipő van. Jön hozzá még egy fürdőruha, egy dobozos Pepsi üdítőt formázó strandtáska, farmer mellény, fehér baseball sapi, kék sztreccsgatya, piros fejpánt, strandtörülköző és egy piros hajkefe.

Skipper fehér alapon Pepsi logós pulcsit visel farmerszoknyával, melynek a derékrésze piros színű. A szoknya alatt kék rövidnaci van, lábán piros zokni fehér teniszcipővel. Jön hozzá egy bikini, melynek a felső része teljesen olyan anyagból van, mint a 84-es Sea Lovin Barbie pólója. A bikini alsó része piros. Jön hozzá egy fehér hasitasi (ami nem kér kódot haha), egy nagy táska, amit ki lehetett hajtogatni strandgyékénnyé és egy hajkefe.

TOYS R US – SWEET ROSES BARBIE / HOME PRETTY BARBIE

Ennek a babának két elnevezése volt, egyrészt a Toys R Us kiadásában Sweet Roses névre hallgat, másrészt Európában Home Pretty néven adták ki (Home Pretty Barbie 1990-es). A két baba ruhája és kiegészítői megegyeznek. Csodálatosan szépek szerintem.

Halvány rózsaszín tüllös body-juk van a vállrésznél és derék tájon rózsa díszekkel. Ehhez jön egy miniszoknya valamint egy nagy tüllös szoknya is, melyet többféleképp tudnak hordani. Egy fehér kötény is jön a babához, valamint egy hajkefe. Ékszerei (gyűrű és fülik) ezüstösek, lábán pink magassarkú van. A Sweet Roses bútorcsaláddal reklámozták anno. Találtam egy német nyelvű reklámot hozzá: Sweet Roses Barbie

(A képeken látható baba az enyém – a dobozos verziókat leszámítva.)

WALMART – LAVENDER LOOK BARBIE

A Walmart áruházról is írtam már korábban. Ennek a Barbie-nak is többféleképp lehetett variálni a rucijait. Nyakban megköthető levendula színű miniruhát visel, hozzá jön egy pink pöttyös anyagú felső szoknya, melyet viselhetett kabátként vagy a ruhája aljára téve nagyestélyiként, esetleg a ruhája hátsó részére is fel lehetett rögzíteni. Csuklóján tüll díszek vannak, fülbevalója és gyűrűje ezüst színű, lábán levendula színű magassarkú van. Jön hozzá egy hajkefe is.

WINN DIXIE – PARTY PINK BARBIE

A Winn Dixie Stores egy ma is működő amerikai szupermarketlánc, az ő számukra készült ez a baba. A neve megtévesztő kissé, mert van egy ugyanilyen nevű 87-es Barbie is már. A babának féloldalas pink miniruhája van, melynek vállrészén és derék részén is tüllszerű anyag van. Pink magassarkúja van és jön hozzá egy hajkefe.

Európában a Fashion Play sorozatban jelent meg ugyanez a baba.

WOOLWORTH’S – SPECIAL EXPRESSIONS BARBIE ÉS BARBIE BLACK

A Woolworth egy hatalmas áruházlánc volt Amerikában, mára már nem működik. Ez a két baba volt az első, mely kifejezetten ennek az áruháznak készült.  Mindkét baba ugyanolyan fehér koktélruhát visel tüllös rátétekkel és fehér magassarkúval. Egy hajkefe jön hozzájuk csak.

A szőke Barbie-t már láthattátok korábban is, mert Európában a Fashion Play sorozatban jelent meg 1988-ban. Annyi különbség volt a babák közt, hogy a Fashion Play Barbie halvány rózsaszín ruhát visel, míg a Woolworth-ös verziónak fehér a ruhája.  Itt írtam a Fashion Play babáról: https://mattelbarbiecollection.wordpress.com/2016/05/08/az-ev-1988-6-resz/

Hozzászólás